Welkom in onze online badjas winkel!

Hardlopen? Zo houdt u het wél vol

24-05-2018 14:57

Dat hardlopen hartstikke actueel is zal u vast niet zijn ontgaan; iedereen doet het zo ondertussen. Hardlopen is zelfs dusdanig hip, dat 'de look' al tij-den gelegen is overgeslagen naar het huidige dames-modebeeld: sneakers, zwarte strakke trainingsbroek, shirt, wat wordt afgerond met een crèmekleurige halflange wollen coat (mét snit voor de duidelijkheid!) Maar hardlopen omvat natuurlijk meer dan een kek-modebeeld; pakt u het verstandig aan, dan vormt hardlopen een geweldige basis voor uw conditie. En dat willen we toch allemaal?

hardloper

                                    

                                                                                     

Meer energie

Heeft u ook al meerdere pogingen ondernomen om hard te lopen, alleen wil het maar niet echt in juwsysteem komen? Met onze tips is de kans groot dat u het het dit keer wél volhoudt! Onze tips zijn bedoeld voor vrouwen die willen kennismaken met hardlopen, zonder direct over een sportieve achtergrond te beschikken. In principe kan iedereen dit volhouden, zolang uw gezondheid in orde is. Doet u ook mee!? U zult merken dat U na verloop van tijd meer energie overhoudt na inspanningen en dat u zelfs kunt meedoen aan kleinere hardloop-events.

Schematische opbouw

Hardlopen wil niet zeggen dat uw sprints trekt die nauwelijks langer dan enkele minuten zijn vol te houden. Joggen is eigenlijk een betere aanduiding voor hetgeen we voor ogen hebben. Zolang u tijdens het hardlopen ook nog in staat bent een gesprek te voeren (bijvoorbeeld), dan is het ritme wat u hanteert juist. In principe is driemaal hardlopen per week een perfecte basis om deze sport langdurig vol te blijven houden. Vergeet niet vooraf uw lichaam op te warmen door rek-en-strek oefeningen te doen.

Eerste 4 weken

  • De eerste 4 weken hanteert u een looptijd van 3 maal per week 30 minuten.
  • Wissel tijdens de 30 minuten zo'n 5 maal wandelen af met een halve minuut hardlopen.
  • De week daarop wisselt u 5 maal wandelen af met een hele minuut hardlopen.
  • Zo bouwt u  de hardloop minuten op tot 2 a 3 minuten hardlopen en vervolgens weer wandelen

Tweede 4 weken

  • De komende 4 weken hanteert u een looptijd van 3 maal per week 45 minuten.
  • Bouw iedere week 1 minuut meer op per 5 hardloop sessies dan de week daarvoor
  • Aan het einde van deze periode probeert u telkens per wandeling 3 hardloopsessies te houden van elk 10 minuten. U houdt dan telkens 5 minuten over om rustig op adem te komen.

Is het u gelukt om het einde van de laatste 4 weken goed door te komen? Nu kunt u rustig toewerken naar telkens een kortere tussenpauze dan de 5 besproken minuten te houden. Op den duur zult u zien dat u in één keer de 45 minuten (of half uur) vol kunt houden. Lukt het u een keertje niet om hard te lopen, dan is er geen man overboord. Zo lang u in principe blijft vasthouden aan vaste dagen per week, pakt u daarna gewoon de draad weer op.

Heerlijk op adem komen

Wees tevreden met het resultaat; menigeen zal het u niet nadoen. Om eventuele verveling tijdens het lopen tegen te gaan neemt u natuurlijk draadloze oortjes mee. Eenmaal thuis is het tijd voor een welverdiende kop thee en een heerlijke douche of badjas sessie! Tip: Bij ons koopt u  A-klasse katoenen badjassen om even heerlijk bij te komen en weg te kruipen op de bank!

Navigeer hieronder direct naar de categorie naar keuze en shop dé perfecte badjas!

 badjassen herenbadjassen dameskinderbadjassenalle badjassen

  

Badjassen & badjas? Badjassen.nl is het antwoord!

Geplaatst door

Jeroen

Om onze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Bekijk ons privacybeleid Accepteren