Welkom in onze online badjas winkel!

Mindfulness… kan ik dat ook?

06-05-2018 11:42

U hoeft in deze tijd maar een tijdschrift open te slaan en de termen mindfulness,  poweryoga, bikram yoga, meditatie en het ‘zijn’ vliegen u om de oren. BN’ers zweren er bij en door de (bijna) indoctrinatie van de media is het negatieve imago rond spiritualiteit bijna aan het vervagen. Ja, we kunnen stellen dat er een bewustzijnsgroei is in Nederland. We willen niet alleen een kwalitatief beter leven als het gaat om gezonde voeding, een mooier huis, fitter zijn, of een slanker lichaam. Nee, ons eisenpakket lijkt zich wel steeds meer uit te breiden. De kansrijke consumptiemaatschappij waar we in leven maakt dat we kunnen genieten van luxe en comfort, maar verwijdert ons ook van waar het in de wereld om gaat:  Innerlijke rust, liefde (met name zelfliefde) en compassie naar anderen. Om daar in een rijk land als Nederland met wetten en regels een balans in te vinden is niet heel eenvoudig. Maar mindfulness is één van de oplossingen! En u? U kan dat natuurlijk ook! Wie wil er nu niet aantrekkelijk, vitaal, uitgerust en stralend voor zijn partner zijn? En als u eerlijk bent en altijd alle ballen hoog moet houden thuis schiet u in de avond al snel in uw joggingspak. Hieronder draagt u een comfortabel Hema setje en na drie dagen Superfood maaltijden te hebben gegeten toch maar ff thuisbezorgd bestellen vanaf de bank waar u al uitgeteld op ligt na een lange dag. De geplande passie heeft plaats gemaakt voor het voeren van elkaar van kleffe patat. En als het écht tegenzit valt er ook nog een kledder mayo op het joggingspak of badjas . Jullie kijken elkaar aan… en denken laat maar…. en hobbelen achter elkaar aan naar boven. Dat komt de meeste bekend voor en is ook helemaal niet erg, maar dit moet geen gewoonte worden.

meditatie

                                     

Mindfulness is bewezen effectief

Wie wil nu zijn of haar talenten niet optimaal benutten en met passie succes ervaren? En minder pijn of angst ervaren? Daarnaast hebben we vaak ook nog de wens een goede vriend of ouder te zijn en inlevend te zijn naar anderen en door alle dagelijkse beslommeringen ook nog échte innerlijke rust ervaren. Waar de grote menigte gekscherend deed over ‘geitenwollensokkentypes’ die in hun verwassen bordeaux-rode t-shirt op een paars kleed vreemde ohm geluiden produceerden worden we massaal vandaag de dag steeds nieuwsgieriger naar de zoektocht naar innerlijk geluk. Stress en angst zijn in kleine mate vrijwel onvermijdelijk in een mensenleven. Dit artikel is bedoeld om aan te geven dat mindfulness effectief is en dat het u gelukkiger maakt, meer in balans brengt en meer energie krijgt.  Het zijn vaak niet de feitelijke situaties die onze energie verstoren en pijn of stress of laten voelen maar onze gedachte over deze emoties naar aanleiding van deze situaties. 

Mindfulness is heel eenvoudig en iedereen kan het!

Mindfulness is geen zweverig gedoe, maar door de aandacht te vestigen op eigen lichaam, ademhaling, zintuigen en gedachten en emoties wordt de beoefenaar teruggebracht naar de ‘realiteit’. Voorbeelden van mindfulness oefeningen zijn ontspanningsoefeningen waar bij de aandacht ligt op bepaalde items of lichaamsdelen. Het herhalen van een mantra is ook één van de mindfulness oefeningen en superrelaxed om te ervaren. En voor degene die niet weten wat een ‘mantra’ is? Een mantra is een woord of woorden die een magisch effect hebben door herhaling in gedachte of hardop welke als doel heeft om ‘geestelijke zuivering’ te bereiken. Als er geestelijke zuivering is worden we gelukkiger dus als u nu even kijkt of u een oud paars of bordeaux-rood t-shirt heeft liggen in uw kast? Trek het aan én begin aan mindfulness. De eerstvolgende keer gaat u dan vanzelf op de fiets. U heeft ook voldoende energie om na een dag werken nog even naar de groenteboer te gaan voor Superfood producten voor de hipste gezonde recepten. En als u dan zo heerlijk de bries lang u hoofd voelt waaien kan u eigenlijk nog wel even doorfietsen naar die ene klant waar u lang tegen op zag. Oja… en dat Hema setje is nu écht passé met uw nieuwe lifestyle! Dus ga ook nog even snel langs de Hunkemoller voor een mooi setje ;-).

Mindfulness? Wij zeggen DOEN.

Navigeer hieronder direct naar de categorie naar keuze en shop dé perfecte badjas!

 badjassen herenbadjassen dameskinderbadjassenalle badjassen

  

Badjassen & badjas? Badjassen.nl is het antwoord!

 

Geplaatst door

Saskia

Om onze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Bekijk ons privacybeleid Accepteren