Babyzwemmen. Dit neemt u allemaal mee!

Bent u zwanger, dan zult u al over heel veel zaken moeten nadenken voordat uw kindje überhaupt geboren is. Want heeft u kinderopvang nodig, dan zult u al ruim van te voren stappen moeten ondernemen om een plekje te bemachtigen op een kinderdagverblijf. Wist u dat dit ook voor babyzwemmen kan gelden? Bent u van plan om samen met uw kindje naar babyzwemmen te gaan, informeer dan nu alvast bij het zwembad in uw woonomgeving of u op de wachtlijst geplaatst kan worden.

babyzwemmen

Heerlijk voor moeder en kind!

Baby's mogen vanaf 6 weken al deelnemen aan babyzwemmen, mits uw kindje gezond is, geen wondjes heeft en geen last heeft van zijn of haar luchtwegen. Babyzwemmen kan een heerlijke bezigheid zijn voor ouder en kind; u bent beiden in beweging, uw kindje komt in contact met andere baby's en u met andere moeders. Naast het feit dat zwemmen helpt de motorische vaardigheden van uw kind verder te ontwikkelen, doet u ook leuke sociale contacten op. Hiermee wordt babyzwemmen een fijn, wekelijks terugkerend ritueel.

De eerste keer

Zorg dat uw kindje ruim voor het babyzwemmen gegeten of gedronken heeft. U wilt immers niet dat uw baby last krijgt van oprispingen gedurende het zwemmen. Tijdens het babyzwemmen houd u uw kindje constant met beide handen vast; uw kindje krijgt dus geen zwembanden om. Als groep volgen jullie constant de instructies van de docent(e) op. Het gaat dan om het maken van allerhande bewegingen, zoals het vormen van een cirkel, uw kindje zachtjes voortbewegen in het water, waarbij jullie thematische kinderliedjes zingen: alles om uw kind op een speelse wijze vertrouwd met het water te maken. Babyzwemmen is niet alleen heerlijk ontspannend voor uw kindje, maar ook best intensief! uw kind doet in korte tijd heel veel indrukken op. U zult merken dat uw kindje na afloop behoorlijk moe kan zijn, plan dus bij voorkeur geen andere drukke activiteiten in voor de middag, maar houd het rustig.

Wat neem je mee?

Naast de gebruikelijke spullen die u meeneemt in uw luiertas, zoals voeding en luiers, neemt u het volgende mee:

  • 2 Waterbestendige luiers
  • Babyolie, zodat u na het zwemmen je baby's huid kunt verzorgen
  • Een baby , zodat je jouw kindje na het zwemmen direct kunt beschutten
  • Een zachte handdoek voor uw baby

U hoeft niet bang te zijn dat uw baby het koud krijgt in het water; de watertemperatuur wordt namelijk op 33 graden gebracht. Ook de binnentemperatuur wordt doorgaans op 28 graden gebracht. Toch kan uw kindje het rillerig krijgen nadat jullie uit het bad zijn gekomen. Een speciale baby-badcape helpt uw kindje direct zijn of haar warmte te behouden. De babycape plaatst u binnen één beweging over het hoofdje, waarbij de cape om het lijfje valt en de capuchon het hoofdje beschermt tegen afkoelen. Overigens kunt u praktisch hetzelfde effect bewerkstelligen met een kinderbadjasje. Het voordeel hiervan is dat deze doorgaans iets langer vallen en een dikkere kwaliteit garanderen.

Navigeer hieronder direct naar de categorie naar keuze en shop dé perfecte badjas!

 badjassen manbadjassen dameskinderbadjassenalle badjassen

 

Badjassen & badjas? Badjassen.nl is het antwoord!