Zondag is chilldag - én het maakt u slimmer!

Na een week werken is er niets fijners dan zondag even ‘niets’ te moeten. Lekker niets doen, series kijken, languit op de bank in uw  en worden omringd door behaaglijkheid van warme dekens en kaarsjes.

relaxen

Maar in deze drukke tijden loopt dat vaak niet zoals we dat in gedachte hadden! Net als u zich heeft verplaatst van de ontbijttafel, waar u iets te vette croissants heeft verorberd met nog vettere heerlijke kaas, verplaatst u zich naar uw loungebank om de chilldag voort te zetten. Maar dan?! De bel gaat en uw schoonmoeder staat voor de deur en dat is zo een beetje wel de laatste persoon waar u nu mee wil koffieleuten over haar buren met allerlei ziekten en uit welk tijdschrift haar nieuwe breipatroon deze keer komt. Na haar bijna te hebben weggekeken dan eindelijk zondag-chilldag in uw badjas! Er is niets lekkerders.

Luieren in uw badjas is zinvol

Chillen en luieren is niet alleen superfijn, maar ook nog eens zinvol. En dan bedoelen we niet dat het goed is om simpelweg om te laden na een drukke dag of week. Nee, luieren maakt ook slim volgens wetenschappelijk onderzoek! Als u tijdens uw studie of werk bijvoorbeeld nieuwe kennis heeft opgedaan en hierna gaat luieren of slapen gaan de hersenen nog door met denken zonder dat we ons hier bewust van zijn. De neuronen blijven namelijk nog actief. Mocht u dus iets nieuws hebben geleerd en hierna direct mentaal weer iets actiefs doen dan stoort u de hersengebieden en dan gaat het niet op. Dus mochten uw huisgenoten zich irriteren omdat u als een zoutzak na een drukke dag in uw badjas op de bank ploft en de indruk wekt dat u er voorlopig niet meer afkomt kunt u dus gerust zeggen: ‘ik werk aan mijn intelligentie’;-).

En hoe u uw chilltijd invult is natuurlijk aan u. Waar de één zich laat meeslepen in een spannend of interessant boek met een kop gemberthee voelt een ander meer voor Netflixen met een goed glas wijn. Gamen is ook een bezigheid wat onder chillen valt, let er natuurlijk wel op dat u geen gameverslaafd wordt en dat het doen van een leuk spel uw kwaliteit van leven niet negatief beinvloedt. En ook iets om te onthouden: Maak van chillen geen daginvulling, want niets is leuker dan een ijverig, creatief en actief persoon te zijn met dromen of ambities. Niet alleen voor uw omgeving, maar ook voor u zelf! Oja.....Mc Donalds heeft een nieuwe kipburger Crispy, dat mag namelijk op chilldagen;-).

Navigeer hieronder direct naar de categorie naar keuze en shop dé perfecte badjas!

 badjassen herenbadjassen dameskinderbadjassenalle badjassen

  

Badjassen & badjas? Badjassen.nl is het antwoord!