Tips om uw voornemens voor 2019 wél vol te houden

Ja, de feestdagen zijn weer in zicht! Misschien wel de leukste tijd van het jaar… Gezellige sinterklaasavonden, luxe kerstdiners en als ‘letterlijke’ klap op de vuurpijl: Oud & nieuw. Na u te hebben verheerlijkt aan allerlei lekkernijen komt na een feestelijk december toch écht weer de welbekende maand januari om de hoek kijken. Bij uitstek de tijd om te starten met goede voornemens terwijl dit nu ook volgens wetenschappelijk onderzoek de meest depressieve maand is van het jaar. Dan is het dus niet zo gek dat we massaal goede voornemens niet kunnen volhouden. Dit hangt volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall samen met een combinatie van factoren; het slechte weer, geldgebrek door de dure decembermaand, de rekeningen stromen weer binnen en het besef dat u ook nog eens moet beginnen aan de voornemens.

frisse start

Hoe houdt u uw goede voornemens vol?

Sinds jaar en dag zijn de goede voornemens als afvallen, gezonder leven, sporten, zorgen voor meer inkomen, meer tijd doorbrengen met dierbaren, stoppen met roken etc. terugkerend op de gemiddelde lijst van voornemens. Dit is eigenlijk vreemd en dat impliceert dat veel mensen weer vervallen in oude gewoonten. Wij zijn van mening dat de insteek dan dus anders ‘moet’ zijn. Als u een ander resultaat wilt, namelijk de voornemens nu eens volhouden, zal uw visie en acties rond voornemens dus moeten veranderen! Laten we overigens niet uit het oog verliezen dat als u niet ieder jaar was begonnen met stoppen met roken voor een korte periode en toch iets bent geminderd, dit altijd een kleine winst is. U hoeft wellicht toch in een jaar minder gerookt dan dat u helemaal nooit een voornemen gehad. Maar doelen stellen zijn er om behaald te worden en deze tip gaan we u helpen om het eens over een heel andere boeg te gooien.

 Maak een mindswitch

Belangrijk om te weten is dat het in algemene zin moeilijk is om vaste patronen en gedragingen te veranderen. Wat mensen gewend zijn voelt veilig en bekend voor uw lichaam en geest. Wees dus een beetje lief voor u zelf. Wanneer voornemens makkelijker vol te houden zijn is als u een gehele mindswitch maakt in plaats van rigoureus een gedraging te veranderen. Koppel een doel aan uw voornemen en leef daar naartoe. Hier een voorbeeld: U wilt gezonder leven. Dan is het niet heel zinvol om van o x in de week sporten en elke dag een pak koek op eten naar 6 x in de week sporten en raw food te gaan eten. Maar als u dat uiteindelijk toch wilt kunt uw doelen koppelen aan deze nieuwe lifestyle. Maak uw nieuwe leven leuker dan uw huidige leven. Dus koop een kekke sportoutfit, zoek allemaal lekkere gezonde Superfood recepten en ga lekker healthy koken. Het is ook handig als u zorgt dat u naar een sportinstituut gaat met iemand waar u écht graag tijd mee doorbrengt en bijvoorbeeld iemand met humor. Hoort bij uw nieuwe, healthy lifestyle ook meer ontspanning koop dan heerlijke, etherische olien of wierook zodat u ook lekker thuis kan relaxen in uw na een avondje sporten. U creëert dus een nieuwe lifestyle met allerlei leuke bijkomstigheden, zodat u één wordt met uw doel.

Visualiseer uw nieuwe ik & lifestyle

Mocht het gaan om stoppen met roken zal u pas na een iets langere tijd de echte voordelen ervaren en merken dat uw zintuigen optimaler werken. En neem nu afvallen; als u één keer een slagroompunt overslaat is er natuurlijk geen 5 kilo af. Dit is evident en toch is het naast de omgeving, sfeer en bijzaken zoals net beschreven goed af te stemmen op uw doel om vooruit te kijken. Dus visualiseer er lekker op los. Zie uzelf in gedachte dus al helemaal in het lichaam van Katja Schuurman, met de hersenen van Einstein, de sportiviteit van Sven Kramer en de ambities van Pieter Zwart voor u en wedden dat u dan wel gaat zitten voor díe baan, én de taart laat staan én u zelf van de bank af motiveert om te gaan sporten ;-)!Voornemens? Eigenlijk hartstikke zinvol!

Navigeer hieronder direct naar de categorie naar keuze en shop dé perfecte badjas!

 badjassen herenbadjassen dameskinderbadjassenalle badjassen

  

Badjassen & badjas? Badjassen.nl is het antwoord!