Kindje op komst? Dit heeft u nodig!

Het is een fenomeen wat de meeste vrouwen, die voor de eerste keer moeder worden, zullen herkennen: u bent super blij, maar toch ook wat onzeker. Want ... doet u het straks wel allemaal goed als moeder? Wees gerust, u bent niet de enige die zich soms wat onzeker voelt; de meeste aanstaande moeders hebben hier wel eens last van.

zwangere vrouw

 

De praktijk

U bent goed voorbereid, de kinderkamer is op orde. Aan alle soorten kleding geen gebrek. Luiers liggen klaar. Bedje is zelfs opgemaakt. Maar dan toch .. Ineens vraagt u uzelf af wat hydrofiele luiers in godsnaam zijn. Waar heeft u ze voor nodig als je al pakken vol pampers in de kast hebt staan? Ze staan immers op ieder babyuitzetlijstje vermeldt als onmisbaar. En wat voor ramp staat ons te wachten indien we geen hydrofiele luiers kopen? Hydrofiele luiers zijn een soort zachte 'theedoeken', u gebruikt ze vooral in het ledikantje, waar u ze ter hoogte van het hoofdje van uw kind dubbel vouwt en vast schuift langs het matras, teneinde oprispingen van uw kindje te ondervangen, zodat u niet telkens beddengoed hoeft te verwisselen. Hydrofiel luiers zijn eigenlijk hartstikke handig wanneer u even een zachte doek nodig hebt. Meer dan 4 stuks heb je niet nodig overigens.

Handige spullen

Iedere zwangere vrouw werkt, als het goed is, keurig het babyuitzetlijstje van de verloskundige af. Alles wat u nodig hebt, vindt u hier terug, neem bijvoorbeeld eens een . Naast al deze broodnodige spullen hebben onze moeders toch nog wat tips uit de praktijk voor u verzameld!

Ons overzichtje, lees je mee?

De moeders op onze redactie vertellen ...

  • Rompers: baby's groeien razendsnel uit hun kledingmaat het eerste half jaar. Het is handig om alvast verschillende maten rompers in de kast te hebben liggen. Baby's onder de 7 pond beginnen doorgaans met maat 50, baby's over de 7 pond met maat 56. Zorg ook voor rompers met lange mouwen.
  • Dit geldt ook voor luiers; binnen enkele weken kan je kind al grotere luiers nodig hebben. Koop dus niet teveel pakken van één maat, dit kan zonde van je geld zijn. Zorg dat u verschillende maten alvast in huis hebt.
  • Koop alvast een slaapzakje voor uw kind; ook voor pasgeboren baby's al te gebruiken (Hema verkoopt vele soorten en maten). Want ook de allerkleinsten trappen soms hun lakentjes of deken al weg. Uw kindje kan het dan koud krijgen en eventueel gaan huilen. Een slaapzakje voorkomt dit. Er zijn enkellaags varianten verkrijgbaar (zomer) en gewatteerde (winter).
  • Badderen: in de praktijk zult u merken dat een -cape (met mutsje) razend handig is, voor zowel na het badderen, als na het baby-zwemmen bijvoorbeeld. De meeste moeders gebruiken dit.
  • Sudocrème: de bekende witte talgcrème, voor de meeste moeders een onmisbaar potje. Vele baby's krijgen te maken met luieruitslag, Sudocrème is dan hét tovermiddel.
  • Flesmelk: geeft u flesmelk? Naast de bekende 'voedingstoren' is een (nieuwe, niet eerder gebruikte) thermosfles handig om in huis te hebben. Zo kunt u gekookt water langdurig warm houden en overal flesmelk aanmaken (wel even laten afkoelen uiteraard, voor gebruik).

Navigeer hieronder direct naar de categorie naar keuze en shop dé perfecte badjas!

 badjassen manbadjassen vrouwkinderbadjassenalle badjassen

 

Badjassen & badjas? Badjassen.nl is het antwoord!