O nee. Griep. Wat nu?

Griep, u ontkomt er bijna niet aan wanneer half Nederland in de lappenmand zit. We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen, dus hoe houdt u griep buiten de deur? Want voordat u het weet ben je minimaal één week uitgerangeerd en zit u zielig weggekropen op de bank, in uw badjas. Natuurlijk zijn badjas-momenten héérlijk; maar dan liever op léuke momenten! Laten we het zo houden en voorkomen dat u besmet raakt.

griep man vs vrouw

Griep? Blijf thuis

Zo lang het nog gaat blijven zieke collega's gewoon naar het werk komen. Heeft u er ook zo'n waanzinnige hekel aan? Er is sprake van een griepepidemie wanneer het influenzavirus is geconstateerd bij meer dan 51 op de 100.000 personen en zij griepklachten vertonen. Elkaar aansteken is snel gebeurt, aangezien de transactie van het virus zowel via de lucht kan verlopen, als via handen en de mond. Griep kan ongeveer 5 dagen aanhouden, waarbij er infectie is aan de luchtwegen, spierpijn, keelpijn en hoofdpijn. Natuurlijk kunt u ook koorts krijgen. Bezoek bij ernstige klachten de huisarts. Na circa 5 dagen nemen de meeste klachten af, hoewel u nog een uitloop van enkele weken (!) kunt verwachten; meestal gaat het dan om neusverkoudheid. Natuurlijk kunt u personen die griep verschijnselen vertonen onmogelijk Altijd Vermijden. Toch kunt u de risico's wel indammen.

Maatregelen

Wat kunt u doen om uzelf zoveel mogelijk te behoeden voor besmetting met influenza?

  • De jaarlijkse griepprik is er voor diegenen die extra risico lopen om ernstige gezondheidsklachten te krijgen door de griep. Informeer bij uw huisarts of u in aanmerking komt. Overigens kan het gebeuren dat u ondanks een griepprik tóch griep oploopt; het komt namelijk voor dat bepaalde griepvarianten niet meegenomen zijn in de vaccinatie.
  • Heerst er eenmaal griep? Koop een flesje desinfecterende gel (u kent ze wel, die flesjes die u altijd meeneemt op reis naar verre oorden). Nu hartstikke handig om bij u te dragen. Reinig uhanden regelmatig door te wassen of de desinfecterende gel te gebruiken.
  • Stel bezoeken aan drukke gelegen heden uit wanneer zij niet noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan de sauna, het zwembad, openbaar vervoer of de bibliotheek bijvoorbeeld.
  • Bezoekt u een ziekenhuis of seniorencomplex? Wees dan extra zorgvuldig met met hygiëne; de bewoners of zieken zijn vaak extra vatbaar en virussen krijgen hier vaak nóg meer vrij spel. Houdt u de desinfectiegel dus in de aanslag!
  • Een goede vriendin, of schoonouders met griep bezoeken? Stel dergelijke vrijetijdsbezoeken aan griepzieken liever even uit totdat zij zijn opgeknapt (tenzij u uiteraard hulp komt bieden!)
  • Collega met griep op het werk? Geef een hint dat hij/zij beter thuis kan uitzieken. Bij weigering gewoon even aangeven dat straks de halve afdeling onnodig besmet kan raken.
  • Thuis, al is het maar vluchtig geweest, een grieppatiënt over de vloer gehad? Reinig even de deurknoppen en laat uw woning luchten.

Heeft u de griep helaas tóch te pakken gekregen, dan rest u niets anders dan thuis uit te zieken. Gelukkig kent elk nadeel ook een voordeel: nu mag u lekker lui in uw 'bankhangen'. Als u koorts heeft raden wij u aan om te gaan voor een , deze ventilieren goed en nemen goed vocht op mocht u transpireren.  Waar is die afstandsbediening gebleven!? Vergeet natuurlijk niet veel water te drinken (om het virus uit uw lichaam spoelen) en kippenbouillon te drinken!

Navigeer hieronder direct naar de categorie naar keuze en shop dé perfecte badjas!

 badjassen herenbadjassen dameskinderbadjassenalle badjassen

  

Badjassen & badjas? Badjassen.nl is het antwoord!