Glamping – is dat iets voor u?

Kamperen, u houdt er van of niet! De meningen over kamperen zijn verdeeld. Als u op een verjaardag bent en ze vragen; ‘gaat u nog op vakantie dit jaar?’. Dan begint het! Een explosie van meningen vult de huiskamer en nog geen uur later zijn er twee kampen ontstaan tussen de visite. De liefhebbers van kampeerders én de groep mensen die kamperen óf een goedkope wijze vinden vakantie vieren en zich stiekem te sjiek voelen voor kamperen. Dat is natuurlijk generaliseren van deze groep, want een deel van deze mensen houdt gewoonweg meer van een zonvakantie aan zee of een wintersportvakantie. Echter is drie weken kamperen met vijf personen aan het Gardameer duurder dan een all inclusive vakantie naar Bulgarije, maar dat ter zijde. Als het om kamperen gaat speelt het ego vaak mee en dat is jammer en niet altijd gegrond. Het gaat immers om het plezier wat u met elkaar beleeft op een fijne plek met uw dierbaren!

Kamperen

Er zijn genoeg clichés te bedenken als het gaat om kamperen, maar sommige zijn gewoon écht waar! Zit u net lekker voor uw tent in uw tuinstoel met een hapje en drankje met uw geliefde in uw , de kinderen liggen al in bed…moet u ineens naar het toilet… jaaa met de bekende wc rol onder uw arm strompelt u naar de sanitaire voorziening. Onderweg komt u een parade tegen van medekampeerders en u kijkt ze één voor één aan en verbaast u toch weer over hoe mensen er uit zien op zo’n ongunstig moment. In een  (als het tegenzit een verwassen) met de nodige biertjes achterovergeslagen, zonder make up, haar in een staart en soms zelfs met CROCS! Maar goed. U volgt in de parade en bent er immers onderdeel van. U komt de sanitaire ruimte binnen én werpt een blik in de spiegel en beseft u dan ook écht dat u erbij hoort, u bent gewoon een kampeerder. En daar bent u trots op en met zelfvertrouwen verdwijnt u het toilet in en als u op de terugweg loopt geniet u van de stilte en luistert naar het geluid van een krekel uit de bosjes. Fluitend arriveert u weer bij uw tent en kijkt u man aan en mompelt: ‘Wat hebben we het nog fijn samen hé na 45 jaar’. Uw man knikt gemoedelijk en tijd om te gaan slapen. U wordt wakker en opent uw tent, de stilte en zonnestralen hebben de boventoon, tijd voor een heerlijke verse jus én gebakken eitje. Kamperen? Eigenlijk is het best leuk.

 

In 2011 is de glamping overgewaaid uit Amerika én Engeland en in 2015 brak het fenomen glamping écht door.

Kamperen 2.0: de glamping!

De kloof tussen camping en de maatschappij lijkt kleiner te worden, de komst van de glamping heeft bijna een maatschappelijke functie. Of eigenlijk.. een politieke functie: depolarisatie van de mensen die voor én mensen die tegen kamperen zijn. Dit is natuurlijk overdreven, maar het feit blijft: meer mensen vinden kamperen leuker nu er glampings zijn, een luxe variant op ‘gewoon’ kamperen. Het woord zegt het al: glamorous & camping. Luxe kamperen begint steeds populairder te worden. Veel glampinghouders bieden comfortabele houten chalets en stacaravans aan. Veel accommodaties zijn uitgerust met overdekte terrassen waar u heerlijk kan ontspannen. Tevens heeft u veelal een sanitair in uw chalet of caravan én een kooktoestel en koelkast. De tijd van met uw wc rol onder uw arm naar het sanitair lopen is op de glamping dus echt passé! De glampingaanbieders schieten als paddestoelen uit de grond en het aanbod is divers, voor ieder wat wils. Buiten de elegante, houten chalets met alles er op en eraan kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een stacaravans met zelfs twéé badkamers of luxe safaritenten met loungesets en ligbaden. Heerlijk ontspannen in luxe en vaak omringd door de prachtige natuur, dat kan allemaal op de glamping. En als er volgend jaar een verjaardag is, snijd het onderwerp dan nog eens aan: kamperen. Zorg dan wel dat de gasten nog niet té diep in het glaasje hebben gekeken, want het pleidooi over de glamping zal u niet in dank worden afgenomen door de ECHTE KAMPEERDERS ;-)!  

Navigeer hieronder direct naar de categorie naar keuze en shop dé perfecte badjas!

 badjassen herenbadjassen dameskinderbadjassenalle badjassen

  

Badjassen & badjas? Badjassen.nl is het antwoord!